- Vinneren utmerker seg blant annet med at miljøarbeidet er godt forankret i organisasjonen, sa rådgiver i Grønn Byggallianse, Kjell Petter Småge, i forbindelse med utdelingen.

Mustad Eiendom har også satt sammen et tverrfaglig team. - Hver enkelt medarbeider har sine spesialområder som de har ansvaret for, sa Småge.

Mustad Eiendoms bygningsmasse fremstår som godt vedlikeholdt. -Teamet har god kontroll på energiforbruket, som reduseres år for år. De har gjennomført en rekke tiltak inklusive tiltak med forholdsvis lang inntjeningstid som Oslos nest største solenergianlegg, som er synlig for alle handlende, sa Småge.

171202_ekeberg_undervisningsbygg_arets_gronne_driftsteam.jpg

Et av de nominerte teamene var Ekeberg skole, Undervisningsbygg. Fra venstre: Rita Barkholm, energiledelseskoordinator; Kjersti Grande, energi- og miljøingeniør; Marcus Gjernes, driftsingeniør; Svein Hals, vaktmester og Karl Olav Ryg, automasjonsingeniør. Foto: Tekniske Nyheter

- Driftspersonellet til Mustad Eiendom praktiserer sirkulær økonomi ved å reparere det de kan i stedet for å bytte ut, sier Småge. - Her blir det ikke kastet en eneste temperaturføler. Den skal loddes og settes opp igjen før det blir aktuelt å ringe leverandøren, sa Småge.

Han fremhevet også at det er godt med sykkelparkeringsplasser. -Teamet bruker selv elsykler med verktøyboks for transport mellom byggene, sa Småge.

Småge benyttet også anledningen til å fremheve alle de nominerte teamene. - Egentlig er de alle de nominerte vinnere, sa han.

Det var god stemning på driftskonferansen. Foto: Tekniske Nyheter