Dette melder Wavin i en pressemelding.

Vestforbrændings utvidelse av fjernvarmenettet er en del av selskapets samlede Varmeplan 2030, som skal koble opptil 39.000 husholdninger i syv kommuner til fjernvarmenettet i de kommende årene. I forbindelse med utvidelsen er det offentliggjort at Wavin skal levere 22.000 Calefa II-enheter fra 2024 og de påfølgende fem årene.

- Dette understreker ikke bare Wavins posisjon som en av de ledende aktørene innen fjernvarme, men det viser også at våre produkter og løsninger blir anerkjent blant de beste i bransjen, forteller Tom Ole Stenberg, teknisk sjef VVS Wavin Norge. Foto: Wavin
- Dette viser at våre produkter og løsninger blir anerkjent blant de beste i bransjen, sier Tom Ole Stenberg, teknisk sjef VVS Wavin Norge. Foto: Wavin

Calefa II er Wavins nyeste fjernvarmesystem som eliminerer behovet for en varmtvannsbereder, og leverer både varme og varmtvann. Systemet er selvregulerende og lærer brukerens varmtvannsmønster for optimalt energiforbruk. Calefa II leveres fullisolert, noe som gir brukeren full kontroll over energistyring og minimalt varmetap.

- Dette understreker ikke bare Wavins posisjon som en av de ledende aktørene innen fjernvarme, men det viser også at våre produkter og løsninger blir anerkjent blant de beste i bransjen. Calefa II representerer ikke kun en innovativ teknologisk løsning, men også et miljøtiltak som bidrar til å redusere CO2-utslipp og øke energieffektiviteten, sier Tom Ole Stenberg, teknisk sjef VVS Wavin Norge.

20 års erfaring med fjernvarmeløsninger 

De siste årenes stigende energipriser og skjerpede krav til å redusere CO2-utslipp har akselerert overgangen fra fossile brensler til fjernvarme. Wavin har levert fjernvarmeløsninger til danske boliger i mer enn 20 år og til norske boliger i 15 år. Det nylig vunnet anbudet for Vestforbrænding er en milepæl som understreker selskapets posisjon innen fjernvarmeløsninger.

– Å vinne dette anbudet er ikke bare en anerkjennelse av kvaliteten på våre produkter, det er også en godkjenning av vår dedikasjon til å yte rådgivning og levere løsninger som oppfyller individuelle kunders behov og krav på best mulig måte. Det er en stor tillitserklæring fra Vestforbrænding, og vi ser frem til å løfte oppgaven, forteller Henrik Brogens, salgssjef for VVS Wavin Danmark.

Høy kvalitet og økt energieffektivitet

Kravene til leverandøren inkluderte blant annet å sikre leveransen av fjernvarmeenheter i opptil 15 år etter faktisk overtakelsesdato, samt å tilby en garantiperiode på enhetene på fem år. 

Calefa II er Wavins nyeste fjernvarmesystem som dekker alle behov for oppvarming av hus, varmtvann og samtidig fjerner behovet for å ha en varmtvannsbereder i boligen. Foto: Wavin
Calefa II er Wavins nyeste fjernvarmesystem som dekker alle behov for oppvarming av hus, varmtvann og samtidig fjerner behovet for å ha en varmtvannsbereder i boligen. Foto: Wavin

Vestforbrænding, med sine 450 medarbeidere, ser også fram til samarbeidet. - Det er et stort prosjekt som stiller store krav til tilbydere og leverandører. Vår utvidelse av fjernvarmenettet er et viktig skritt i vår misjon om å levere fremtidssikrede og mer effektive energiløsninger til våre kunder, forteller Per Wulff, områdeleder for Vestforbrændings fjernvarme.

–Det er avgjørende for Vestforbrænding å finne leverandører og partnere som kan levere høy kvalitet på løsninger så vel som rådgivning, slik at vi kan oppfylle våre mål om redusert CO2-utslipp og økt energieffektivitet, sier han.