- Dette blir Norges mest miljøvennlige skolebygg, dette kan elevene som skal gå her være skikkelig stolte av, sa Geir Lippestad (A), byråd for næring og eierskap i Oslo, etter en befaring på byggeplassen hvor Brynsengs skole reiser seg.

Brynseng skole er planlagt som en pilot på nesten nullenergibygg (nNEB).

Skolen bygges etter passivhusstandarden, og opp mot 90 prosent av oppvarming- og varmtvannsbehovet dekkes av varmepumpe med brønnpark. Et fasadeintegrert solcelleanlegg på 1 046 m² skal produsere 105 000 kWh per år.

Dette blir Oslos første nær nullenergiskole, i tillegg til å ha et av Norges største fasadeintegrerte solcelleanlegg, ifølge Undervisningsbygg.

- Det er fantastisk gøy som byråd for eierskap, å ha et kommunalt foretak som Undervisningsbygg, som ligger helt i front, sa Lippestad etter befaringen. 

- At Norge skaffer seg denne kompetansen er uhyre viktig. Det er viktig for klimaet, og det åpner dører for næringslivet og byggebransjen.

Barna er viktigst

Byggets arkitekt påpeker at byggets brukere har vært det viktigste under planleggingen av skolen.

- Det er ingen kompromisser på barnas vegne. Først prosjekterte vi skolen, så kom miljøbiten, sa Ida Hexeberg ved HRTB arkitekter.

Brynseng skole skal stå ferdig for 850 elever til skolestart i 2017.