BRE lanserte nylig versjon 6 av miljøsertifiseringssystemet Breeam In-Use (BIU). Der forbedres manualen for næringsbygg, melder Grønn Byggallianse.

Systemet utvides også med en egen manual for bygg til boligformål, som omsorgsboliger, hotell, herberger og studentboliger.

BIU er siden oppstarten i 2009, tatt i bruk på tusenvis av eiendommer i over 30 land. Ifølge BRE (som eier Breeam-metodikken) er det i Norge utstedt over 150 BIU-sertifikater. BIU er et verktøy for å måle, forbedre og dokumentere miljøprestasjoner og helsefremmende kvaliteter i eksisterende bygg. I den nye versjonen legges det blant annet større vekt på klimatilpasning og sirkulærøkonomi. 

På BREs nettsider finner du det du trenger for å ta i bruk versjon 6. Der finner du ikke minst det oppdaterte onlineverktøyet, som blant annet gjør det lettere å knytte sammen hele porteføljer av bygg.

Næringsbygg kan registreres gjennom det oppgraderte onlineverktøyet, mens onlineregistrering av bygg for boligformål kommer i løpet av sommeren.

Grønn Byggallianse har ansvaret for å spre informasjon om sertifiseringssystemet i Norge. Organisasjonen vil komme med en norsk oversettelse av den internasjonale manualen i juni.