Anlegget ble bygget i 2007. I sitt sjette driftsår satte de ny verdensrekord med 98 prosent solvarmeandel i oppvarming av leilighetene, meldte IEA SHC i 2013, da Drake Landing Solar Community fikk prisen SHC Solar Award. 

Dette anlegget er interessant fordi dimensjonerende temperatur om vinteren er helt nede i minus 27 grader, sa dr. ing. Usman Dar fra Sweco AS i et foredrag på Solenergidagen 12. mai.

2 891 m2 med solfangere

Drake Landing-prosjektet består av 52 boliger og 800 solfangere på 2,45 x 1,18 meter montert på garasjetakene. Det er borehull i bakken som står for den sesongmessige energilagringen. Kortsiktig lagring skjer i tanker i energisentralen som er knutepunktet for varmesirkulasjonen mellom solfangerne, fjernvarmeledningen, boligene og borehullene.

Sesonglagring ved hjelp av 144 borehull

Energilageret består av 144 borehull som har en dybde på 35 meter og et rutenett med 2,25 meter mellom hvert hull. Energilagringsområdet dekker et område på 35 meter i diameter.

Utformingen av garasjene ble gjort slik at de er tilpasset montering av et stort antall solfangere. På grunn av at garasjene ble bygd på forhånd, kunne solfangeranlegget være i drift før den første boligen var ferdig, og det gjorde at boliger kunne bygges og markedsføres på en konvensjonell måte.

Anlegget ligger i byen Okotoks i Canada. Byen er et av de ti beste stedene i Canada når det gjelder antall soldager hvert år. Stedet mottar like mye solenergi som deler av Italia og Hellas. Anlegget ble startet opp 21. juni 2007.