Det beviser, ifølge lederen for Fortum Varme Anders Egelrud, at storskala varmegjenvinning fra datahaller er en realitet, og ikke bare en idé for framtiden, melder Fortum.

Takket være Fortum Varmes forretningsmodell “Öppen Fjärrvärme”, vil Bahnhofs planlagte nye datahall Elementica kunne gjenvinne all overskuddsvarme til fjernvarmenettet. Rørene som nå er lagt, skal lede overskuddsvarmen fra Elementica direkte inn i Värtaverket.

- Vi kan nå bygge en av verdens grønneste datahaller og samtidig tilby veldig konkurransedyktige priser for serverkundene. Elmentica viser hvor utrolig smart det er å plassere datahaller i sentrumnære strøk og gjenvinne energien i stedet for å fyre for kråkene, sier administrerende direktør i Bahnhof Jon Karlung.

Og ifølge Anders Egelrud jobber Fortum Varme intenst for at Stockholm i løpet av en tiårsperiode skal bli et internasjonalt sentrum for storskala grønne datahaller, som bidrar til hovedstadens oppvarming.

Gjenvinner 112 GWh varme

Når datahallen står ferdig, blir den en av Stockholms største. Fullt utbygd kan den gjenvinne 112 GWh varme per år til fjernvarmenettet.

 
Dette er et utdrag av en sak som du i sin helhet finner i EnergiRapporten nr. 11/2016. Du kan bestille abonnement på EnergiRapporten her!