- Det er all grunn til å gratulere, sa markedsdirektør Audhild Kvam i Enova ifølge enova.no under den offisielle åpningen av Entras kontorbygg.

Rehabilitering

Enova har investert 15,8 millioner kroner i prosjektet som Powerhouse-alliansen står bak. I tillegg til Entra består samarbeidet av Skanska, Snøhetta, miljøorganisasjonen Zero, Hydro, aluminiumsprofilselskapet Sapa og Asplan Viak.

- Her har en rekke aktører gått sammen for finne de beste løsningene. Ved å kombinere ulike teknologiløsninger på nye måter har Powerhouse-samarbeidet klart å rehabilitere et næringsbygg i Norge som, regnet i hele byggets levetid, skal produsere mer energi enn det forbruker, sier Kvam.

Solceller

Powerhouse Kjørbo har energibrønner for oppvarming og kjøling, en fasade i brent tre, effektiv ventilasjon og belysning – og i tillegg 1 556 m2 solceller på taket som skal gi 200 MWh årlig. Bygget skal generere mer energi enn det som er brukt til produksjon av byggevarer, oppføring, drift og avhending av bygget, regnet over en levetid på 60 år.

- Vi valgte å investere i dette prosjektet fordi det viser hva som er mulig å oppnå ved å kombinere mange gode løsninger. Håpet er at partnerne i alliansen og andre blir inspirert til å bruke noen av disse løsningene også i andre prosjekter sier Kvam.