Katharina Th. Bramslev, daglig leder i Grønn Byggallianse, gratulerer Entra og mener dette er et viktig signal til resten av sektoren.

– En internasjonal miljøanerkjennelse av dette kaliberet for Entras rehabiliterte bygg har stor betydning for bygg- og eiendomssektoren. Skal vi nå klimamålene må vi rive mindre, demontere der vi kan og bruke materialene på nytt. Slik reduserer vi behovet for produksjon av nye materialer som reduserer naturinngrep og avgir klimagasser i produksjonsprosessen, unngår mye transport, reduserer utslipp fra maskiner på byggeplass og mengden avfall, sier hun i en pressmelding fra Entra.

Både sektoren som helhet og Entra har grunn til å være stolte av utmerkelsen, tilføyer Bramslev.

– Den viser at det norske selskap gjør og får til lokalt blir lagt merke til over hele verden og er en inspirasjonskilde for øvrige norske eiendomsselskaper.

Med dette initiativet viser Bureau of Energy Efficiency (BEE), sammen med internasjonale og nasjonale partnere, bygninger og design som fremmer klimasensitive løsninger og atferd, og fremhever innovasjon som kan bidra til en global transformasjon til et bærekraftig miljø.

Kanskje verdens vakreste ventilasjonskanal i Powerhouse Kjørbo. Foto: Tove Lauluten

Powerhouse Kjørbo er et resultat av langsiktig samarbeid mellom aktørene i Powerhouse. Målet for samarbeidet mellom partene den gangen; Zero, Sapa, Hydro, Skanska, Asplan Viak, Snøhetta og Entra, var å skape verdens mest miljøvennlige bygg gjennom innovasjon og samarbeid.

Sonja Horn, administrerende direktør i Entra, er stolt av utmerkelsen.

– Gjennom tverrfaglig samarbeid viste partnere i Powerhouse allerede i 2014 at det er mulig å rehabilitere eksiterende bygg til å bli energipositive høy kvalitets kontorbygg. Powerhouse Kjørbo viser at det er mulig å rehabilitere med høyt fokus på ombruk, og samtidig gå fra å være storforbrukere av energi til å bli små kraftverk som leverer grønn fornybar energi til nærmiljøet. Alle som jobber i Powerhouse Kjørbo opplever at dette er et godt sted å være, og at høye miljøambisjoner er vel forent med gode brukeropplevelser. Vi er utrolig stolte over vårt Powerhouse, og denne internasjonale anerkjennelsen som viser at Powerhouse Kjørbo også imponerer i en global sammenheng.