Dette sier Kim Robert Lisø som hadde sin siste arbeidsdag som daglig leder i Powerhousesamarbeidet fredag 24. januar, til Tekniske Nyheter. - Det er ikke bare energien som blir brukt til drift i gjennom 60 år, det er også den energien som går med til å produsere byggematerialene, sier han.

Lisø mener dette er et enestående konsept. - Dette har vi lansert i Norge, og det skal vi være stolte av. Det virker som om resten av verden er mer opptatt av dette enn den norske byggenæringen, sier han.

- At det er litt lunken interesse i Norge, kan komme av at mange mener det er nok at vi produserer ren og fornybar energi, men vi kan ikke sette dette opp mot det å møte klimautfordringene med lage bygg som er tilnærmet selvforsynte med energi, sier Lisø.

Han mener perspektivene er helt enorme, hvis vi tenker oss at alle bygg kunne produsert energi som svarte til sitt eget forbruk. - Det ville vært virkelig bærekraftig, sier Lisø.

- Vi behøver ikke ny teknologi for å klare dette, vi har den teknologien vi trenger. Vi trenger bare å sette sammen den teknologien vi har på en ny måte, være smartere og tenke litt andreledes, sier Kim Robert Lisø, som nå er regiondirektør i Cowi.