Dette sa Kjell Petter Småge i Grønn Byggallianse under et innlegg på frokostmøtet "Grønn drift", som ble arrangert av Grønn Byggallianse den 29. oktober. -  Drift er helsearbeid i praksis, sa Småge.

Frokostmøtet "Grønn drift" var årets variant av den årlig grønne driftskonferansen som Grønn Byggallianse har arrangert i mange år. I år ble den arrangert som et digitalt frokostmøte med oppimot 300 deltakere.
  
Ifølge Småge har drifterne mange viktige oppgaver i dagens bygg, og er de virkelige superheltene. Han nevnte blant annet:

  • Drifterne skal bruke minst mulig energi, og den riktige energibæreren. 
  • Det forventes at driftere skal sørge for den høyeste scoren på kundetilfredsstillelsesundersøkelsene.
  •  Drifterne skal også motivere brukerne av bygget til å sykle eller reise miljøriktig, og samtidig "tvinge" sine leverandører til å velge riktig transportmiddel, slik at de ikke forurenser.
  • Drifterne skal passe på at det brukes minst mulig vann, og de skal vedlikeholde og drifte bygget til minst mulig sjenanse for naboer.
  • Men det viktigste av alt er at alt dette skal gjennomføres uten at noen merker det, sa Småge.

Drifterne må gjennomføre miljømål

- Det er lett å sette seg miljømål, men det er vanskelig å gjennomføre. Det er ofte driftsapparatet som får den byrden, sa Småge.

 Dette er et utdrag av en sak som du i sin helhet finner i EnergiRapporten nr. 33/2020. Du kan bestille abonnement på EnergiRapporten her!