14. januar i år ble FON - (Foreningen VVS-organisasjonene Norge) stiftet. Bak etableringen står i første omgang alle de store norske VVS-kjedene, men foreningen ønsker også med denne pressemelding gjøre klart at her er alle relevante aktører velkomne. Den nye foreningen har som formål å ivareta medlemmenes felles interesser i alle aktuelle fora.

Sammen om viktige spørsmål

Foreningens viktigste jobb blir å samarbeide om og fremme de temaer som styret i foreningen til enhver tid har definert som relevant, og som ikke er i konflikt med konkurranselovgivningen.

Nestleder i foreningen, Line Ekroll Dyb (Adm.dir i Konekta) informerer om at første hovedprosjekt for foreningen er det pågående arbeidet med grunndata.

Foreningen skal stimulere til og skape forutsetninger for lønnsom og samfunnsnyttig næringsvirksomhet i samarbeide med bransjeorganisasjonene Rørentreprenørene NRF/Nobb, VVP og andre, sier hun.

Nestleder Line Ekroll Dyb i FON (Foreningen VVS-organisasjonene Norge) . Foto: FON

Nestleder Line Ekroll Dyb i FON (Foreningen VVS-organisasjonene Norge) . Foto: FON

 

Første prosjekt ut - Grunndata

Foreningen ønsker å bidra tungt til at alle grunndata blir fritt tilgjengelig fra produsent, uten kostnader for rørleggerbedriftene gjennom hele verdikjeden, fra produsent til sluttbruker. Foreningen sitter allerede med representanter i flere utvalg og søker nå videre samarbeid med alle relevante parter for å kvalitetssikre solid håndverk i sakens anledning.

Foreningen består av representanter fra VVS organisasjonene i Norge.