I følge Navigant Research, som står bak kåringen, vinner SmartStruxure først og fremst på grunn av sin evne til å optimere energistyring og redusere drift- og vedlikeholdskostnader for effektiv bygningsdrift. I tillegg trekker Naivant Research fram systemets analysemuligheter, som bidrar til å utvikle og optimalisere byggdriften.

- Det er selvsagt gøy med annerkjennelse for at vi klarer å ha både innovative og stabile systemer samtidig. Fornøyde kunder, gode partnere og teknologisk fremgang gjør oss sultne på å fortsette arbeidet. Jeg ser kåringen som et klarsignal for å utvikle neste generasjon BMS, bygd på løsningene vi har i dag, sier Dag Otterstad, direktør for EcoBuilding & Field Services i Schneider Electric i en pressemelding.

- En hjørnestein for byggsektoren

Prisen går til Schneider Electric, for andre år på rad. Navigant Research gir selskapet honnør og omtaler teknologien SmartStruxure som en hjørnestein innen infrastruktur og bygningsdrift.

- Schneider Electric dominerer fagmiljøet med sin ekspertise i energieffektivisering. Med dyptgående kunnskap for ulike bransjer evner Schneider Electric å utvikle og optimalisere kundens behov. Selskapet tilbyr i tillegg fleksible produkter tilpasset kundens ønsker, sier Casey Talon, forskningsanalytiker hos Navigant Research.

SmartStruxure-plattformen er utviklet for å utnytte bygningsdriftens fulle potensial. Otterstad forteller hvordan: -Tradisjonelt sett har informasjonsbehandlingen vært preget av silotenkning. Vi har heller sørget for at de forskjellige informasjonsstrømmene spiller på lag. Da får kunden god oversikt over energi- og ressursbruken i byggdriften. Det unike med SmartStuxure er kort og godt at teknologien bygger bro mellom de tradisjonelle informasjonssiloene.

Teknologien er cloud-basert og tilgjengelig på flere plattformer. Muligheten til å styre bygningsdriften fra en mobilapplikasjon kan være et svært nyttig administrasjonsverktøy.