Dette melder Panasonic i en pressemelding.

Varmegjenvinningssystemet reduserer belastningen på klimaløsninger installert i kommersielle bygninger som hotell, kontorbygninger eller restauranter. Ved å fange opp overskuddsvarme kan eiere av bygg oppnå bedre energieffektivitet. Det gjør det billigere for byggeiere å opprettholde komfortable romtemperaturer.

- Denne nye enheten med DX Coil utnytter all naturlig varme, noe som letter belastningen på klimasystemet og gjør det mer energieffektivt. De vaskbare G4-filtrene og luftrensesystemet er unike salgsargumenter som leverer renere og sunnere luft til bygningene den er installert i, sier Thor Harald Normann-Hellum, Norgessjef i Panasonic Heating & Cooling.

Når luften utendørs har riktig temperatur kan klimasystemet koble ut varmegjenvinningen og frisk luft blir dratt rett inn i bygget. Bioxigen luftrensesystemet jobber kontinuerlig og renser luften for bakterier og annen luftforurensing.

Enheten leveres komplett med DX Coil (R410A-gass), magnetventil, freon-filter, temperatursensorer på væske- og gassrørene og NTC-sensor på luftstrømmen inn og ut. Den innebygde elektriske boksen er utstyrt med et kretskort (PCB) som kontrollerer intern viftehastighet og kommunikasjonen mellom utendørs- og innendørsenhetene.

Ventilasjonsenheten er koblet til en ECOi innendørsenhet (3.0kW, 4.0kW eller 4,5kW) og kan enkelt administreres med den brukervennlige ECOi-fjernkontrollen CZ-RTC2.