Tuvs karriere innen solenergi strekker seg mange år tilbake i tid, og i 2012 startet han FUSen. Sammen med sine underleverandører leverte FUSen flere av de største solcelleanleggene i Norge i fjor, og bidro med dette i betydelig grad til den store økningen av installert effekt vi så i 2016.

Det lå kanskje i kortene at Årets solstråle 2017 skulle jobbe med nettopp solenergi. Han ble nemlig født i Nordkapp kommune i Finnmark på kommunens soldag, det vil si den første dagen i året hvor sola er synlig etter mørketiden.

- Årets solstråle har i løpet av sin karriere i norsk solbransje sett både oppturer og nedturer, men uansett hvilken vei pilene har pekt har han jobbet utrettelig videre for å fremme solenergi, skriver juryen i sin begrunnelse. 

- Et sterkt klima- og miljøengasjement er en del av drivkraften bak dette arbeidet, og han er opptatt av at teknologiene skal være så miljøvennlig som mulig, fra “vugge til grav” , i tillegg til at de bidrar til produksjon av ren kraft.  

Årets solstråle startet i 2012 solenergiselskapet FUSen som bygger solenergianlegg på norske bygninger, primært innen næringsbyggsegmentet. Etter å ha arbeidet i mange år for å utvikle og bygge opp firmaet, løsnet det for alvor i 2016. Sammen med sine underleverandører leverte FUSen flere av de største solcelleanleggene i Norge i fjor. FUSen har gått fra å være en enmannsbedrift til å være arbeidsplass for åtte personer, og firmaet er i dag en landsomfattende leverandør av solkraft.