- Denne prisen betyr mye, og skaper også forventninger framover, sa Tommy Pedersen da han mottok prisen. 

Tommy Pedersen er en utrettelig pådriver for flere miljøriktige bygg i Norge. I 2013 var han initiativtager og prosjektleder for byggingen av et 70 kWp solcelleanlegg på Campus Evenstad ved Høyskolen i Hedmark. Solcelleanlegget var Norges største ved åpningen i desember, og demonstrerer mulighetene solkraft har i Norge. Anlegget var en av flere gode grunner til at solenergi fikk et økt fokus i Norge i løpet av fjoråret, melder Norsk solenergiforening.

Prisvinneren er en sterk pådriver og kunnskapsformidler for solenergi hos arbeidsgiveren sin, Statsbygg. Han arbeider for at Statsbygg skal bygge tilstrekkelig erfaring innen solenergi til at dette kan tas i bruk i større skala og omfang både i eksisterende bygg og for nybygg, og dermed bidra til å oppnå mål innen energieffektivisering og fornybar energi. Også privat har Årets solstråle stor entusiasme for solenergi. Solfangere produserer varme til huset hans på Ekeberg, og han er også i ferd med å installere solceller på huset.

Hans kollega Terje Flygind mener at Statsbygg er heldige som har en som Tommy Pedersen i sine rekker. - Uten ham tror jeg ikke solenergiprosjektet på Evenstad hadde blitt gjennomført, sier Flygind.