Frederiksberg Forsyning har kjøpt ti elvarebiler fra Nissan. Via spesiallaget ladeutstyr fra det italienske energiselskapet Enel og en IKT-platform fra amerikanske Nuvve kan elvarebilene også levere strøm til nettet, skriver elbil.no.

Når en eller flere av de ti elvarebilene står i garasjen, kan nettet trekke på frekvensregulering og andre ytelser fra batteriene, som totalt kan levere en effekt på rundt 100 kW. Konkrete handler på markedet foretas av Neas Energy, som er balanseansvarlig virksomhet i prosjektet.

- Frederiksberg Forsyning har kjøpt varebilene på kommersielle vilkår, fordi de passer inn i kommunens klimastrategi, opplyste konstituert borgermester Jørgen Glenthøj på et internasjonalt pressemøte i forrige uke.

Perspektivene rekker imidlertid mye lengre enn ren klimastrategi, skriver elbil.no. 

Nissan, som med LEAF og e-NV200 er en viktig aktør i den globale omstillingen til elbiler, ser opp- og utladning av elbiler som en del av svaret på globale utfordringer som luftforurensing og klima.

Ikke minst kan de spille en viktig rolle i innpassingen av variabel strøm fra solceller og vindmøller. 

- Elbiler er en del av løsningen. Særlig hvis vi kan integrere et større antall i nettet, påpeker direktør for elbiler i Nissan Europe, Gareth Dunsmore.