Dette melder Stiftelsen Miljøfyrtårn.

– Det er svært motiverende å være en tydelig bidragsyter til det grønne skiftet langs fjord Norge. Vi jobber målrettet med styring og samkjøring av hotellets energidrivere. Vi måler forbruket vårt, og det fortsetter å gå nedover. Deler av hoteller er fra 1896, så det er ekstra gøy å få det til her, sier Børrea Schau-Larsen, daglig leder ved Solstrand Hotell & Bad.

Henter energi fra fjorden

Hotellet har syv varmepumper som henter energi fra Bjørnafjorden. Dette gir hotellet en varmeeffekt på 800 kilowatt, og er nok til å varme opp hele hotellet og kjøle ned fellesarealene om sommeren. Energien dekker det generelle forbruket på hotellet og i badet.  

Sosial bærekraft

–  Bærekraft i et 125 år gammelt hus krever store og langsiktige investeringer, men uten hadde vi for eksempel aldri kunnet overleve med strømprisene vi har i dag, sier Schau-Larsen. 

Solstrand hotell & bad arbeider også med andre bærekraftsmål, som matsvinn og sosial bærekraft.

– Vi har et stort fokus på vårt sosiale ansvar som arbeidsgiver, og jobber målrettet med utvikling av lederskap, kompetanse og verdier i vår bedriftskultur. In the end “It is all about people”, sier Schau-Larsen.