Dette melder Norsk Varmepumpeforening.

Før jul delte regjeringen ut 2,8 milliarder kroner til energitiltak og strømstøtte til 3200 norske bedrifter gjennom Energitilskuddsordningen. På forhånd hadde regjeringen ventet at 20 000 bedrifter kom til å søke. 

Det aller meste av pengene gikk til energitiltak: Cirka 2,3 milliarder til snaut 2200 bedrifter. Totalt får bedriftene støtte til 8068 energitiltak, og samlet er varmepumper mest populært:

Oversikt støtte kilde novap.jpg

NOVAP fikk inn luft-til-luft-varmepumper

Luft-til-luft-varmepumper alene er det tredje mest populære tiltaket. Opprinnelig var ikke dette foreslått som forhåndsgodkjent tiltak. Etter heftige protester fra Varmepumpeforeningen og andre, ble luft-til-luft-varmepumper likevel tatt med. 

– Det var en viktig seier for oss og bransjen, og vi er ikke overrasket over at dette er blant de mest populære tiltak blant norske bedrifter, sier daglig leder Rolf Iver Mytting Hagemoen.

– Vi er ikke overrasket over at luft-til-luft-varmepumper er blant de mest populære tiltak blant norske bedrifter, sier daglig leder Rolf Iver Mytting Hagemoen i Novap. Foto: Novap
– Vi er ikke overrasket over at luft-til-luft-varmepumper er blant de mest populære tiltak blant norske bedrifter, sier daglig leder Rolf Iver Mytting Hagemoen i Novap. Foto: Novap

En fantastisk løsning i bilverkstedet

Kjell-Marwin Lavik i Sauda Bilverkstad har ikke angret et sekund på at han valgte luft-til-luft-varmepumpe. Den er allerede installert, og støtte innvilget. 

– Jeg var litt forberedt på å gjøre noe med energibruken, men fikk en ekstra boost med energitilskuddsordningen, sier han. Klima og Energiteknikk designet en løsning med kanalnett og filter.

Oversikt over hvilke bedrifter som har fått støtte og hva de har fått støtte finner du på ordningens nettside.

– Her ligger det fortsatt muligheter for å selge seg inn, understreker Hagemoen. Riktignok har endel bedrifter allerede fått installert varmepumpen de fikk støtte til, siden ordningen dekker energitiltak gjort etter 1. oktober. 

– Men alle som har fått innvilget støtte til energitiltak, har to år på seg til å gjennomføre tiltakene. Så det gjenstår nok mange muligheter til å gi tilbud, tror Hagemoen. ifølge novap.no.