Dette melder Solør Bioenergi i en pressemelding.

Totalt inkluderer oppkjøpet to transaksjoner. Bjäre Biovärme AB, med virksomhet i Förslöv, ble gjennomført i desember 2023. De to gjenværende selskapene, Munka-Ljungby Biovärme AB, med virksomhet i Munka-Ljungby, og Svedala Fjärrvärme AB, med virksomhet i Svedala, utgjør den andre transaksjonen som ble gjennomført tidligere denne uken.

- Vi synes det er veldig bra at Solør overtar. Vi har nådd et punkt der det trengs en ny aktør som kan fortsette å ta selskapene med tilhørende virksomhet til neste nivå og utvikle dem i riktig retning. Da ser vi på Solør som rett partner for dette. Deres allerede eksisterende tilstedeværelse i Skåne gjør at det føles veldig bra og trygt å overlate det til dem. Hele prosessen har gått smidig, og vi og Solør har en felles forståelse i veldig mye, noe som forenkler, sier Sven Persson, administrerende direktør for Bussme Energy.

Oppkjøpet inkluderer 180 kunder og en varmeproduksjon på 35 GWh. Virksomheten produserer og selger også biokull. Bussme Energy vil fortsette å være ansvarlig for driften av de tre anleggene frem til 31. desember 2024.

- Dette synes jeg er fantastisk morsomt. Vi styrker nå vår posisjon i Sør-Sverige. Med dette oppkjøpet får vi også tre anlegg som kan produsere biokull, noe vi ser på som en veldig spennende utvikling. Dette er vårt andre oppkjøp fra Bussme Energy, og vi kan bare konstatere at det har vært en veldig rolig og enkel prosess, sier Anders Pettersson, administrerende direktør for Solør Bioenergi Fjernvarme.