Dette melder SINTEF.

Det vil også bli presentert bygningsfysiske problemstillinger og løsninger knyttet til fasader, tak og gulv, eksempelvis flate luftede tretak, kryperom, radonsikkerhet og bruk av teip til tetting.

En av postene på programmet er revidert anvisning i Byggforskserien om sikring mot radon ved nybygging. Her vil seniorrådgiver Kristin Elvebakk fra SINTEF fortelle om bakgrunnen for revisjonen, nye anbefalinger for plassering av radonmembran og nye anbefalinger for trykkreduserende tiltak.

Under overskriften "Økern portal – et prosjekt med mye bygningsfysikk" skal Pål Kjetil Eian fra Norconsult snakke om utfordrende bygningsfysikk knyttet til tak, fasader og torgdekker. John Lewis fra Vedal Entreprenør skal belyse entreprenør- og detaljprosjekteringsperspektivet.

– Årets program er en fin miks av ferske forskningsresultater, praktiske løsninger og presentasjon av nye byggetekniske anbefalinger. Innholdet bør kunne falle i smak hos et bredt spekter av folk som er interessert i bygningsfysikk, sier seniorforsker Stig Geving i SINTEF.

En arena for kunnskapsdeling

Norsk bygningsfysikkdag har etablert seg som en arena for å dele kunnskap om bygningsfysiske utfordringer og løsninger som er nyttige for byggenæringen.

Målgruppen for dagen er alle som er interesserte i hvordan vi kan skape bedre bygninger, blant annet med hensyn til klimatilpasning, energibruk og avverging av fuktproblemer. Praktikere er spesielt velkomne.

– Dette er en fin arena for å møte folk fra bransjen og diskutere prosjekter og faglige problemstillinger, sier Geving.

Sted: Meet Ullevaal, Oslo
Tid: 24. november 2022, kl. 09:00-14:40
Påmeldingsfrist: 14. november 2022

Se programmet og meld deg på her