Anlegget, som er det største på et offentlig bygg i Møre og Romsdal,  består av 570 solcellepaneler som til sammen skal produsere om lag 100 000 kilowattimer i året, melder Høgskolen i Volda på sine nettsider.

Dale, som er midt i valgkampen, satte pris på å få se resultatet av et miljøeffektivt prosjekt da han tok turen innom hjemkommunen. 

- Vi politikere snakker mye om grønn omstilling, og at vi skal erstatte fossil energi med fornybar energi. Vi er nødt til å ta små steg for å erstatte olje og gass. Dette tiltaket viser at det er en profesjonell byggeier i Statsbygg og en høgskole som er miljøbevisst, sier Dale.

 Han åpnet det nye anlegget ved å slå på en skjerm som er plassert i vrimlearealet i Berte Kanutte-huset, ved kantinen. På skjermen kan man følge med på hvor mye strøm som til enhver tid blir produsert på taket av huset.

Høgskolen vil i løpet av de neste to årene gå inn med 400 000 kroner, noe som var nødvendig for at anlegget skulle kunne realiseres. Høgskolen og Statsbygg har også tegnet en Grønn avtale.

- Vi vil ha institusjoner som vil ta i bruk nye anlegg der man bruker fornybare kilder, de som ikke gjør det vil tape på det i fremtiden. Det er nok av festtaler, det beste er den korteste veien til mål og handling, slik vi ser her i dag, påpeker statsråden.

Han gratulerte høgskolen og ønsket lykke til med anlegget, som ifølge installatør Tussa har en levetid på over 30 år.

- Det er et viktig skritt for Høgskolen i Volda. Det viser at høgskolen tør å tenke nytt igjen og å være litt annerledes, sa Dale ifølge nettsidene til Høgskolen i Volda.