Oslobygg har vært med på åpningen av både nye Bakås skole og nye Nøklevann skole.

– På begge skolene har vi kombinert rehabilitering av eksisterende bygg med nybygg. Jeg har vært til stede på begge åpningene, og det er rett og slett veldig stas for oss i Oslobygg å kunne overlevere så fine resultater, sier Eli Grimsby, administrerende direktør i Oslobygg KF i en pressemelding.

Bakås skole

Bakås skole, som ligger på Ellingsrud, ble bygget i 1980. Det var en av Oslos minste skoler med 200 elever og én klasse på hvert trinn. Oslobygg har nå ferdigstilt prosjektet med å utvide skolen så det blir plass til flere elever, samt totalrehabilitert det originale bygget med blant annet mer klima- og miljøsmarte løsninger.

Nybygget er et plusshus i massivtre, og det eksisterende bygget er oppgradert til energiklasse B. Skolen har fått solceller og CO2-varmepumpe. Det er så klart også godt universelt utformet, slik at alle skal føle seg velkommen.

Prosjektet har omfattet 5100 m2 fordelt på eksisterende hovedbygg og AKS-bygg samt nybygg. Bakås skole er utvidet med 3000 m2.

Nøklevann skole

Nøklevann skole ligger på Bøler, og er en ganske typisk representant for 60-tallets skolearkitektur. Bygget står oppført med høy verneverdi i Verneplan for Oslo-skolene. Så da skolen skulle utvides og rehabiliteres, var det dermed viktig å planlegge i tett samarbeid med Byantikvaren for et godt resultat.

Prosjektet omfattet nybygg i massivtre, samt rehabilitering av eksisterende bygg. Det er gjort flere energi- og miljøtiltak som solceller på tak, delvis grønt tak, og geobrønner i skolegården som leverer varme og kjøling til skolen. Uteområdene har blitt oppgradert med nye fine leke- og grøntområder.

Prosjektet har omfattet ca. 9400 m2:

  • Nybygget bygg 2 (ca. 3800 m2) inneholder trinnarealer 1-3, spesialrom og AKS. Noen arealer er også åpen til kveldsutleie.
  • Bygg 1 (ca. 4300 m2) ble oppusset og fikk bl.a. nye garderober og grupperom.
  • Bygg 3 (ca. 1300 m2) ble totalrehabilitert og fikk i tillegg til gymsalen treningsrom og nye garderobeanlegg.