Dette melder Norconsult.

Fortescue Future Industries (FFI), et datterselskap av det australske selskapet Fortescue, har besluttet at deres Holmaneset-prosjekt skal videreføres. Det betyr at de skal utvikle et produksjonsanlegg med en mulig kapasitet på 300 megawatt grønn hydrogen og grønn ammoniakk, med tilhørende infrastruktur ved anlegget i Svelgen, nordvest for Førde.

Norconsult skal gjennomføre grunnundersøkelser, prosjektere selve produksjonsanlegget med tilhørende enheter og infrastruktur samt en ny havn for å støtte prosjektet.

– Det er svært spennende å jobbe tett på FFI i dette prosjektet. Dette er et stort tverrfaglig prosjekt og avtalen bekrefter at vi ligger helt i front på grønne industriprosjekter, sier konsernsjef i Norconsult Egil Hogna.

Grønne ambisjoner

FFI er et globalt fornybar energiselskap som har forpliktet seg til å produsere grønn hydrogen og grønn ammoniakk uten karbonutslipp ved hjelp av 100 prosent fornybar energi.

Selskapet er langt fremme i den grønne industrirevolusjonen, hvor det utvikler og anskaffer teknologiske løsninger for industrier som er vanskelig å avkarbonisere. Samtidig bygger FFI en global portefølje av prosjekter innen fornybar, grønn hydrogen og grønn ammoniakk.

FFI har nylig etablert et datterselskap i Norge i forbindelse med Holmaneset-prosjektet.

Lang erfaring

Norconsult har solid kompetanse innen produksjon, transport og lagring av ammoniakk. Ammoniakk som er produsert med fornybar energi og grønn hydrogen er en essensiell bidragsyter for å få ned karbonutslipp innen blant annet matproduksjon og marintransport.

Holmaneset-prosjektet er et stort tverrfaglig oppdrag som involverer en rekke av Norconsults fagområder, inkludert prosessledelse fra Norconsults datterselskap Pure Logic, arkitekturtjenester, grunnundersøkelser og andre ingeniørfag.