I forkant av Paris 2024-lekene kunngjør Toyota en leveranse av 500 Mirai brenselcelle-elektriske biler som en del av den offisielle flåten for dette store sportsarrangementet.

– Initiativet i Paris viser Toyotas visjon om at hydrogen har en viktig plass i fremtidens mobiltet. Leveransen av Mirai-biler til Paris 2024 demonstrerer potensialet til hydrogenbiler dersom fyllestasjonene er på plass, sier administrerende direktør i Toyota Norge, Piotr Pawlak i en melding fra Toyota.

Den olympiske og paralympiske komiteen har mål om å redusere karbonutslipp fra de olympiske og paralympiske leker i Paris med 50 prosent sammenlignet med tidligere arrangementer, og leveransen av Mirai-bilene til Toyota er et av tiltakene.

Toyota Mirai-flåten vil fylles med fornybart fremstilt hydrogen fra Air Liquide, offsiell hydrogen parter til  de olympiske og paralympiske lekene i Paris 2024.

– I Paris 2024 får Toyota vise frem sin innovative side med en av de hydrogen-drevne mobilitetsløsningene vi har. Vi har en felles ambisjon med arrangementskomiteen for Paris 2024 med å redusere lekenes miljøpåvirkning så mye som mulig gjennom en 100% elektrifisert personbilflåte, sier Cédric Borremans, leder for olympisk og paralympisk divisjon i Toyota Motor Europa.