- Anbudet gjelder sesongen 2013/2014, og det vil bli levert cirka 2,2 millioner liter biofyringsolje, sier adm. dir. Geir Ingeborgrud i Eco-1 Bioenergi AS til Tekniske Nyheter. - 95 prosent av leveransen skal brukes som hovedlast, og de resterende fem prosent som spisslast.

- Oljekvaliteten BFO#1, som disse anleggene bruker, fungerer i alle typer brennere i likhet med fossil fyringsolje, sier Ingeborgrud. - Anleggene som er konvertert er enten i god teknisk stand, eller de er oppgradert som en del av normal drift eller vedlikehold.


- Investeringen i konvertering til biofyringsolje består hovedsakelig av tankrens og å sørge for den varmen som behøves i forhold til den oljekvaliteten man velger, sier Ingeborgrud.

De fleste av anleggene til Undervisningsbygg og Omsorgsbygg er tilpasset BFO#1-standard, eller BFO#1 pluss. Disse er lavere priset enn BFO#1 Arctic.

- For bygg med oljekjelanlegg som er i god teknisk stand er biofyringsolje den raskeste løsningen for fornybar energi. Det er også den laveste investeringen for å komme dit. Oslo kommune er en foregangskommune på landsbasis, og er et godt eksempel for andre statlige byggforetak som Statsbygg, Entra og Forsvarsbygg samt eiendomsforetak i kommuner og fylker, sier Ingeborgrud.

 

Dette er et utdrag av en sak som du i sin helhet finner i EnergiRapporten nr. 35/2013. Du kan bestille abonnement på EnergiRapporten her!