Monta og EL-PROFFEN, en medlemseid kjede for elektrikere, offentliggjorde torsdag  et nytt samarbeid. Monta, som samler henvendelser fra bedrifter, organisasjoner og privatpersoner om installasjon av ladepunkter, vil vesentlig forenkle EL-PROFFENs innhenting av anbud i områdene de operer, melder EL-PROFFEN.

Tidligere har dette kun vært mulig for større operatører. Samarbeidet vil gi EL-PROFFENs installatører, som samler over 5000 elektrikere på 180 lokasjoner landet over, muligheten til å installere over fire tusen ladepunkter sammen med Monta i løpet av 2023.

– Overgangen til elbil bremses i dag av et stadig økende underskudd på ladepunkter. EL-PROFFEN vil være en viktig partner i arbeidet med å gjøre ladeinfrastruktur mer tilgjengelig for de som ønsker å delta i overgangen, sier Emma Wallin, Norgessjef i Monta.

– Sammen med EL-PROFFENs store nettverk av lokale installasjonseksperter spredt over hele landet, ser vi frem til å nå alle kanter av Norge for å styrke lademulighetene for elbilbrukere, sier hun.

Får mulighet til å dele ladepunkter

Samarbeidet er en del av EL-PROFFENs e-mobilitetssatsing for å bidra til det grønne skiftet. EL-PROFFEN styrker også tilbudet til sine kunder, da de får en helhetlig løsning for installasjon. Med Montas programvare inkludert i installasjonen kan EL-PROFFENs kunder: bedrifter, organisasjoner og privatpersoner, kunne opprette brukere, sette priser og tilgangsnivåer for sine ladestasjoner. Dette for å kunne dele sine ladepunkter til enda flere elbileiere. Eiere av ladestasjoner og elbileiere får også tilgang til kundestøtte hele døgnet.

– Vi er stolte over at våre installatører, store som små, kan være med å drive det grønne skiftet gjennom samarbeidet med Monta. Montas plattform fungerer for alle våre kunder uavhengig av størrelse og plassering, sier Sven Arild Bransdal, Markedssjef i EL-PROFFEN.

Monta kan integreres med 250 forskjellige modeller av ladepunkter, som gjør at EL-PROFFEN kan bruke hvilken som helst leverandør de ønsker under installasjonen.

– Ved å tilby en komplett og fleksibel løsning til potensielle ladepunktseiere, ønsker vi å gjøre det enklere og mer lønnsomt å investere i ladeinfrastruktur. Dette er en forutsetning for å utvikle flere ladepunkter for destinasjonslading, som står for majoriteten av dagens ladebehov, avslutter Bransdal.