I en «joint venture» med det danske teknologikonsernet Danfoss, utvider Aneo Retail sine vellykkede energitjenesteløsninger fra Sverige og tar med tjenestene inn i det danske dagligvaremarkedet. Partene etablerte i 2023 selskapet Aneo Retail Denmark AS, og fortsetter nå samarbeidet i et nytt marked, melder Aneo i en pressemelding.

Selskapet skal betjene det danske dagligvaremarkedet, og tilbyr kjøling og andre tekniske anlegg til dagligvarebutikkene som en tjeneste. Selskapet skal arbeide etter samme modell som Aneo har hatt stor suksess med i Norge og Sverige.

Tilbyr kundene en grønn «alt-i-ett»-tjenesteløsning

Aneo Retail har utviklet tjenestemodellen «Energy as a service», som lar dagligvarebutikkene abonnere på tekniske anlegg som en tjeneste. Konseptet gir kundene en svært fleksibel løsning, hvor de får tilgang til nytt og energieffektivt utstyr – uten store investeringer og høye forskuddskostander. Konseptet tilbys med prestasjonsgaranti både på energi, driftssikkerhet og driftskostnad, og kundene sikres på den måten trygghet for teknisk drift og tilnærmet 100 prosent forutsigbare driftskostnader.

Har satt store mål for 2024

Michael Kønig er ansatt fra 1. januar for å lede Aneo Retails arbeid i Danmark, og har med seg Mads Jensen på laget. Begge har jobbet med kjøleprodukter- og tjenester i varehandelen i Danmark i flere år.

– Vi har allerede fått mange positive reaksjoner fra mulige samarbeidspartnere i både varehandel og kjølebransjen. Vi ser frem til å innlede våre første prosjekter allerede i første halvdel av 2024, og forventer å drifte et tosifret antall anlegg ved utgangen av året, sier Salgssjef Michael Kønig.

Kønig bekrefter at samarbeidet med Danfoss allerede er godt i gang i Danmark.

– Det er ingen tvil om at et tett samarbeid med erfarings- og teknologiutveksling mellom Danfoss og Aneo Retail Danmark vil være en kjempefordel, ikke kun for danske detaljhandelsvirksomheter som velger å inngå et samarbeid med oss, men også for service- og samarbeidspartnere vi forhåpentligvis kommer til å samarbeide med i fremtiden.