- Vi er stolte av driftspersonellet som onsdag kveld møtte på jobb og sørget for at 60-70 eiendommer ble sjekket utenom driftstid. Vi har ikke fått inn alle resultatene fra årets jakt ennå, men det er helt klart at Fang Energityven er en viktig aktivitet for å sikre at tekniske systemer fungerer som forutsatt, og at man ikke bruker unødvendig energi, sier rådgiver Kjell Petter Småge i Grønn Byggallianse i en pressemelding. - I noen bygg har personalet veldig god kontroll. I andre kan en begynne å lure på om "alle er på jobb" når en kommer til bygget nærmere klokken ti om kvelden.

Byggene utstyres med mer og mer automatikk. Noen funn fra onsdagens gjennomgang, viste bygninger der det så ut som om personalet hadde glemt å stille inn og tilpasse utstyret til det faktiske behovet. Lyset sto på med full styrke i mange tusen kvadratmeter, selv om det kun var noen få ansatte som jobbet så sent på kvelden.

- Jeg har full forståelse for at man ønsker at mer enn akkurat sin egen arbeidsplass lyses opp, fortsetter Kjell Petter Småge. - Men her kan en dempe belysningen og skape trygghetsfølelse uten at bygget ser ut som en "strandet oljeplattform".

- Å snakke om det grønne skiftet er enkelt. Å gå den grønne veien krever mye mer, sier Småge

Rådgiver Kjell Petter Småge i Grønn Byggallianse. Foto: Grønn Byggallianse