Lanseringen er en del av et globalt program hvor tilsvarende organisasjoner blir etablert i alle deler av verden. Dette for å oppnå en enhetlig kundeopplevelse av Schneider Electrics løsninger overalt på kloden.

Den nye organisasjonen, som dekker alt fra Schneider Electric virksomhetsområder, gjør det enklere å designe, gjennomføre og drifte helhetlige løsninger på tvers av selskapets produktportefølje, samt å bistå kundene med å gjøre deres virksomheter mer effektive og bærekraftige.

- Kundenes tilbakemeldinger er svært viktige for oss, og er en av de viktigste årsakene til at vi nå lanserer slike «Execution Centers». Med denne organiseringen får våre kunder tilgang til spisskompetanse hvor som helst i Norden og Baltikum uavhengig av virksomhetsområde og markedssegment. Det skaper en mer effektiv og presis prosjektledelse, slik at Schneider Electric er bedre i stand til å levere konsistent høy kvalitet i prosjekter på tvers av hele regionen. Vi er sikre på at våre kunder på denne måten vil få økt merverdi i sine prosjekter gjennom å ha tilgang til våre beste ressurser, sier Flavio Santos, Vice President for the Nordic & Baltic Zone Execution Center.

Lokale team i alle de nordiske landene vil utføre arbeidet for dette senteret, mens prosjektporteføljestyring, sentrale funksjoner, seniorkompetanse og strategisk planlegging vil bli utført på et nordisk nivå.

I Norge blir det nye senteret møtt med store forventninger. - Vi ser et stort potensial i denne nye måten å organisere kundearbeidet på. På denne måten kan vi tilby komplette løsninger for å møte økende krav fra våre kunder i form av effektivitet, nøyaktighet og kvalitet i sine prosjekter i Norge. Det er et viktig initiativ som leverer reell verdi basert på eksisterende kompetanse i organisasjonen på tvers av de nordiske og baltiske landene. Vi er veldig glade for å være med å skape synergier som vil gjøre vår prosjektgjennomføringsevne enda sterkere, sier Mikael Svanfeldt, Execution Manager Norway i Schneider Electric.

Schneider Electric etablerer også et nettverk bestående av alle de 17 sentrene verden over for å sikre en konsekvent gjennomføring og god kompetansedeling på tvers av geografi. Det betyr at Schneider Electrics kunder vil ha en enklere tilgang til ett sentralt knutepunkt som sitt eneste kontaktpunkt uavhengig av om prosjektet gjelder næringseiendom, industri, datasentre, energieffektivisering eller noen av Schneider Electrics komplette løsninger for bærekraftig drift.