Dette melder Rejlers i en pressemelding.

Embriq omsetter årlig for 240 millioner kroner og har i dag 120 ansatte. Med denne overtagelsen vil Rejlers få en samlet årlig omsetning på ca. 550 millioner kroner og telle nær 400 ansatte i Norge. Embriq leverer IT-driftstjenester til kunder i hele Norden og har i dag Norges største fagmiljø innen utvikling og levering av neste generasjons strømnett, kalt Smart Grid.

Digitalisering av fysisk infrastruktur

- Rejlers har en visjon om å være det smarteste ingeniørselskapet. All fysisk infrastruktur i samfunnet er i ferd med å bli digitalisert, og dermed kan den utnyttes bedre. Rejlers har allerede et av Norge- og Nordens ledende rådgivende konsulentmiljøer innen sine satsingsområder. Nå får vi tilgang til Norges beste og største IT-miljø for kraftsektoren. Dette gir Rejlers en mulighet til å drive rådgivning internasjonalt på en helt ny skala. Overtagelsen av Embriq er et viktig ledd i å fortsette å bygge opp kompetansen vår som en ledende aktør innen elkraft, infrastruktur, energi og IT sier Morten Thorkildsen administrerende direktør i Rejlers Norge.

- Det er viktig for Hafslund å ha et konkurransedyktig leverandørmarked og vi er meget fornøyd med at Rejlers viderefører Embriq som en avansert leverandør til en kraftbransje i endring sier Finn Bjørn Ruyter, konsernsjef i Hafslund ASA. Vi har vært eiere i mange år og er glade for at Embriq i dag fremstår med et høykompetent miljø som lykkes i markedet med konkurransedyktige løsninger. Vi ser frem til fortsatt relasjon til Embriq som leverandør i årene som kommer. Det føles nå riktig å overlate stafettpinnen til Rejlers som har det som skal til for at Embriq kan utvikle seg videre i et nordisk og europeisk perspektiv sier Ruyter.