- Rapporten fra FNs klimapanel som ble fremlagt i dag, viser at det haster med å redusere utslippene. Den urimelige og økende skattleggingen av klimavennlig energiforbruk er noe vi har tatt opp flere ganger, senest i sommer da strømprisene var uvanlig høye. Nå opplever vi for første gang i historien at avgiften settes ned. Det er et skritt i riktig retning, og en utvikling som bør fortsette, sier administrerende direktør Oluf Ulseth i Energi Norge til energinorge.no.

Vanlige strømkunder betaler i dag 16,58 øre per kilowattime i forbruksavgift, bedre kjent som elavgiften. Den foreslås nå redusert med én øre etter prisjustering, til 15,83 øre. Det betyr nærmere 200 kroner i redusert elavgift årlig (inkludert mva.) for en kunde med et vanlig forbruk på 20 000 kilowattimer.

- Bruk av strøm blir stadig viktigere for å kutte skadelige klimagassutslipp i transportsektoren, industrien og andre sektorer. Vi ser at både biler, busser, lastebiler og til og med fly elektrifiseres. Det er derfor svært positivt at regjeringen også foreslår å øke Enovas bevilgninger med 345 millioner kroner til å redusere fossilt energiforbruk, særlig i transportsektoren.

- Vi mener dette også har potensial til å utvikle nye arbeidsplasser og økonomisk vekst i Norge, sier Ulseth.