Dette skriver Norsk Varmepumpeforening (Novap) i en pressemelding. Norsk Varmepumpeforening jakter personer, firmaer, prosjekter eller kommuner som fortjener ekstra oppmerksomhet - og lisens til å skryte litt.

- Mange gode historier om varmepumper går under radaren, og det er synd for bransjen som helhet, poengterer daglig leder Rolf Iver Mytting Hagemoen. Han håper flere nå tar fram “amerikaneren” i seg og skryter av egne eller andres prosjekter og konsepter. 

- Vi vil gjerne høre om personer og kommuner som utmerker seg også, sier Hagemoen.

Dette er ingredienser i en god varmepumpehistorie

Målet med Varmepumpeprisen og Årets Varmepumpekommune er å vise fram konsepter, prosjekter og personer som bidrar til å løfte bransjen og øke interessen for varmepumper. NOVAP har definert noen krav til hva en god varmepumpehistorie bør inneholde. 

 For å vinne varmepumpeprisen må historien handle om:

  • Ny teknologi og nye løsninger som utvider bruksområdet for varmepumper eller bidrar til å gjøre varmepumper mer konkurransedyktige, eller
     
  •  Personer, bedrifter eller prosjekter som bidrar til å øke kompetansen i varmepumpebransjen eller kjennskap til varmepumper generelt, eller 
  • Aktører som gjennom god prosjektering, gode løsninger og god drift har vist at varmepumper er en pålitelig teknologi

For å bli årets varmepumpekommune må historien handle om:

  • Kommuner som aktivt har bidratt til å øke bruken av varmepumper i egen bygningsmasse, eller
  • Kommuner som har fått sine innbyggere til å øke bruken av varmepumper i boliger og private næringsbygg, eller
  •  Kommuner som har vært med på innovative og nyskapende prosjekter.
     

Siste frist for å dele historier og foreslå kandidater er 3. februar. Send ditt forslag til novap@novap.no – Det er lov å nominere prosjekter eller personer som har vært nominert tidligere uten å vinne, opplyser Hagemoen. Vinnerne vil bli presentert under Varmepumpekonferansen 29.–30. mars 2017.

Mer informasjon og program finnes på www.varmepumpekonferansen.no.