Armaturet er en videreutvikling av Catena CLr-1, men er i praksis et helt nytt armatur. Det er lagt stor vekt på at armaturet skal gi et behagelig lys, noe som slett ikke er vanlig når det gjelder LED, skriver Catena i en pressemelding. 

For å oppnå dette benyttes en lyssterk LED-modul fra Philips som dekkes med en egen skjerm av hvit opalisert plast. Alt er pakket inn i en kapsling i syrefast stål der selve «glasset» er en 10 mm tykk plate i klar polykarbonat. Dette gjør armaturet meget robust og møter kravet til IK10 med svært god margin. Som LED-driver benyttes Philips Xitanium.

Det er også lagt stor vekt på installasjonen. Det er plass til M25 kabelnippel i hver ende for gjennomgående utenpåliggende kabling. I den ene enden er det plass til en ekstra M25 kabelnippel dersom det benyttes veggboks og skjult kabling.

Catena CLr-2 har et lysutbytte på cirka 1700 Lm ved 24W/230 VAC, det er vann- og støvtett (IP65) og kan monteres flatt eller vinklet (egen 30/45o brakett). Leveres normalt i ubehandlet syrefast stål og kan også lakkeres i ønsket RAL-farge.