Dette melder Novap. 

I første omgang har Varmepumpeforeningen (NOVAP) ansvar for det meste ut over lokaler, som påmelding, kursmateriell og kursholdere. På sikt er tanken å bruke lokale krefter til å holde kursene.

– For oss er det viktig å øke kapasiteten totalt slik at flest mulig kan ta kursene de trenger, sier kurs- og informasjonsansvarlig Einar Gulbrandsen.

Kurslokalene har alt av nødvendig utstyr for å holde f-gass- og varmepumpekurs. Foto: Novap

Første runde fullbooket

Og alt tyder på at bransjefolk i Stavanger-området setter pris på tilbudet.
– De første kursene vi har satt opp er allerede fullbooket, opplyser Gulbrandsen. Isovator har godkjent Panasonics lokaler, utstyr og faglig opplegg, så dermed er det fritt fram for å tilby F-gass kurs med eksamen. Hardloddekurs, luft-til-luft-varmepumpekurs og teknikerkurs for de som jobber med brannfarlige kuldemedier står også på menyen i høst.

– Det er bare å følge med på våre nettsider, oppfordrer Gulbrandsen.

– Uten dyktige montører får alle leverandører problemer

Fredrik Selebø i Isovator tror kurssenteret hos Panasonic blir et bra tilskudd til undervisning i bransjen.

– Vi vet at Panasonic har satset mye på å få dette til, sier Selebø til bladet Kulde. Mens regional salgsansvarlig Arnt Fahlstrøm i Panasonic Heating & Cooling blant annet trekker fram behovet for å øke kapasiteten på f-gass-sertifisering. Han poengterer også at kursing generelt blir viktigere for en bransje i rask omstilling.

– Uten dyktige montører får alle leverandører problemer. Vi mener det er et stort behov for opplæringstilbudet vårt, sier Fahlstrøm til Kulde.