Christie (35) er utdannet sivilingeniør innen energi og miljø og industriell økologi ved NTNU. I tillegg har hun en Master i International Business fra Grenoble i Frankrike. Denne bakgrunnen har gitt henne god innsikt i energi- og miljøteknologier og markedene disse opererer i.

- Energiråd Innlandet er et spennende kompetansesenter som gjør en viktig jobb med å sikre gode energiløsninger som er spesialtilpasset situasjonen i vår region. Dette gjøres gjennom en god kombinasjon av fagkompetanse, nettverksbygging og informasjonsspredning. Samarbeidet med kommunene er også positivt, siden så mange nødvendige energi- og klimatiltak må gjøres på kommunenivå, sier Ingrid Nytun Christie i en pressemelding.

Den nyansatte lederen har reist mye og bodd i flere land de siste årene, men er opprinnelig fra Hamar. Hun skal nå flytte hjem igjen med mann og barn, noe hun gleder seg til.

- Bakgrunnen min er innen energi og miljø, mens fornybar energi og klimaproblematikk hele tiden har vært mine hjertesaker. Jeg ser derfor veldig fram til å begynne i Energiråd Innlandet på nyåret, og å kunne bidra til reduksjon av klimagasser i hjemregionen, avslutter Christie.

Styret i Energiråd Innlandet er fornøyd med at det var mange godt kvalifiserte søkere til stillingen som daglig leder. - Som sivilingeniør innen miljø og energi, og med jobberfaring blant annet fra Statnett, er Ingrid Nytun Christie en leder med gode forutsetninger til å videreføre det viktige arbeidet Energiråd Innlandet gjør innen energieffektivisering og klima, sier styreleder Maren Kyllingstad om nyansettelsen.

Christie har tidligere jobbet med sol- og vindkraftmarkeder i Frankrike og internasjonale klimakvoter. Nasjonalt har hun arbeidet i Statnett med det norske registeret for elsertifikater og opprinnelsesgarantier, og med småskala vannkraft.

Energiråd Innlandet er et regionalt kompetansesenter i Innlandet for riktig og bærekraftig energibruk. Virksomheten skal bidra til energieffektivisering og omlegging til fornybar energi i Hedmark og Oppland, gjennom informasjon og bistand til kommuner, bedrifter og innbyggere. Kontoret drifter og deltar i en rekke pilotprosjekter innen bærekraftig energibruk, spesielt innen fagområdene transport og bygg. De har også aktiviteter rettet mot ungdom.

Energiråd Innlandet eies av Hedmark og Oppland fylkeskommuner og Eidsiva Energi, og er Norges eneste energikontor. Opprettelsen av virksomheten i 2009 ble støttet av EUs program Intelligent Energy Europe, og kontoret er en del av et stort europeisk nettverk av energikontorer.