Dette skriver Smartgridsenteret på sine nettsider.

For syvende år på rad deler Smartgridsenteret ut Innovasjonsprisen. De ønsker å anerkjenne banebrytende prosjekter som har bidratt til å utvikle og forbedre smartgrid-teknologi. Kjenner du til et prosjekt som fortjener oppmerksomhet for dets innovative arbeid?  Da ønsker Smartgridsenteret tips, eller en nominasjon.

Smartgridsenteret løfter frem norske prosjekter som skaper innovasjon og fremgang i den norske energibransjen, ved å dele ut Innovasjonsprisen hvert år. Denne prestisjetunge prisen deles ut under den årlige Smartgridkonferansen, hvor prisens første, andre og tredjeplass får anledning til å presentere seg for resten av bransjen. 

Juryleder Victoria Fearnley Landmark. Foto: Smartgridsenteret
Juryleder Victoria Fearnley Landmark. Foto: Smartgridsenteret

Prosjekter som bidrar til bedre utnyttelse av strømnettet

Til årets Innovasjonspris ønsker Smartgridsenteret prosjekter som bidrar til effektiv og sikker utnyttelse av kraftsystemet. De søker prosjekter og initiativ innen elektrifisering, fleksibilitet, energieffektivisering, energilagring, bedre utnyttelse av eksisterende nett, samarbeid mellom forbruker og produsent, eller annet som passer årets tema. Juryen ønsker seg nominasjoner fra hele bredden av smartgrids, fra produksjon via transmisjon til forbruk og ser frem til å høre mer om prosjektene som fremmer en rask grønn omstilling.

- Innovasjonsprisen er viktig for å skape engasjement og stolthet rundt nytenkning og innovative løsninger i bransjen vår! Vi ønsker å skape begeistring og applaudere prosjektene og aktørene som går foran i bransjen og tør å tenke nytt og annerledes, sier juryleder Victoria Fearnley Landmark.

Nominasjonsfristen er 14.05.24.

Du finner mer informasjon om Innovasjonsprisen og evalueringskriteriene her.