– Teknologien bak Murai 40HT gjør at den kan dekke mange ulike behov. Samme maskin kan enkelt tilpasses og seriekobles med inntil 16 maskiner og levere opptil 640 kW varmeeffekt. Dette gir en kostnadseffektiv tilnærming til mange bruksområder og muligheten til å skalere systemet i takt med økende behov, sier Aleksander Aaker, produktsjef ATW & IOT i Mitsubishi Electric i en pressemelding.

Miljøvennlig og energieffektiv

Murai 40HT har lavt fotavtrykk på litt over to kvadratmeter. Den bruker et miljøvennlig kuldemedium med en lav GWP-verdi på 148 og gir full fleksibilitet med tanke på styring- og overvåkningsmuligheter. Varmepumpen kan tilkobles de fleste SD-anlegg via de mest benyttede kommunikasjonsprotokollene i markedet.

– Etterspørselen etter luft-til-vann-varmepumper øker stadig. To av hovedgrunnene til det er de høye strømprisene som har vært, og lave investeringskostnader sammenlignet med tradisjonelle alternativer, sier Aleksander Aaker, produktsjef ATW & IOT i Mitsubishi Electric. Foto: Mitsubishi Electric
– Etterspørselen etter luft-til-vann-varmepumper øker stadig. To av hovedgrunnene til det er de høye strømprisene som har vært, og lave investeringskostnader sammenlignet med tradisjonelle alternativer, sier Aleksander Aaker, produktsjef ATW & IOT i Mitsubishi Electric. Foto: Mitsubishi Electric

Rimelig romoppvarming og høytemperaturvann – selv ved -20°C ute

Murai 40HT er utstyrt med avansert teknologi for å maksimere energieffektiviteten, og er spesielt designet for å levere romoppvarming og høytemperaturvann i kalde klimaforhold.

– Den har en imponerende effektivitet og kan levere vann med temperaturer opptil 70°C, selv ved -20°C ute. I tillegg har den garantert varmedrift ned til -25°C og høy SCOP-verdi 3,57. Det gir en mulig besparelse opp mot 75 % sammenliknet med elektrisk oppvarming. Murai 40HT er derfor en meget bra løsning for energieffektivisering i eldre og moderne bygninger med høy- eller lavtemperatursystem der tidligere energikilder har vært olje, el eller fjernvarme, fortsetter Aaker.

Innovativ teknologi

Mitsubishi Electric har utviklet en «flash injection»-teknologi som optimaliserer varmepumpens utedel for kaldt klima. Murai 40HT har denne teknologien innebygd, noe som gjør den til en fremtidsrettet og miljøvennlig luft-til-vann-varmepumpe som effektivt produserer høytemperaturvann selv ved svært lave utetemperaturer. Det kan være til stor hjelp for bedrifter lokalisert i kaldt klima som krever høy vanntemperatur i næringsøyemed, men som har utfordringer med kostnader knyttet til dette.

– Etterspørselen etter luft-til-vann-varmepumper øker stadig. To av hovedgrunnene til det er de høye strømprisene som har vært, og lave investeringskostnader sammenlignet med tradisjonelle alternativer. Luft-til-vann varmepumper har også blitt veldig mye bedre de siste årene, og vi ser at Murai 40HT har en betydelig fordel i dette markedet da den er spesialutviklet for å imøtekomme behovene, avslutter Aaker.