Dette melder VKE -Foreningen for Ventilasjon, Kulde og Energi.

Styrket bransjeforening

Mats har jobbet som daglig leder i VKE fra foreningen ble etablert i 2008, og før det som daglig leder i NVEF fra 2000. VKE er nå godt etablert som en felles forening for ventilasjons- og kuldebransjen. VKEs medlemsbedrifter har vist evne og vilje til omstilling og fornyelse, noe som betyr at bransjen nå har en styrket bransjeforening.

Ivaretar myndighetskrav

VKE har bidratt til stadig bedre rammevilkår for vår bransje, i særlig grad innenfor klima-, energi- og miljøspørsmål som er en “driver”av utviklingen for hele næringen. Inneklima, energieffektivisering, energiomlegging og klimagassutslipp/F-gass er viktige stikkord. VKE har fått gjennomslag for at strenge klima- og energikrav ikke skal gå på bekostning av funksjon, godt inneklima og andre viktige kvaliteter. Vårt arbeid med F-gass vist at bransjen ivaretar nye myndighetskrav på en profesjonell og positiv måte.

Rekruttering

Morgendagen krever at bransjen øker kompetanse og kapasitet. VKE har bidratt til økt rekruttering og kvalitet på alle utdanningsnivåer, fra kuldemontør via fagskoleingeniør KEM til bachelor og master i Energi og miljø i bygg.