Sammen med konsulentselskapet AFRY skal Nordic Choice Hotels i høst sende ut et team til hotellene for å hjelpe dem å spare energi. Innledningsvis er det tolv hotell som først får hjelp til å effektivisere driften av tekniske system, kompetanseheving av personalet og handlingsplaner for videre energieffektivisering.

– Bærekraft er et tema som står aller høyest på agendaen i hele selskapet, og at vi sammen med AFRY kan gjennomføre dette prosjektet oppleves veldig bra. Vi starter med tolv hotell i Norge og Sverige i høst, men planen er at alle hotell i selskapet skal få muligheten til å be om hjelp til å redusere energibruken sin. Det å kunne gjennomføre et prosjekt som utgjør en klimaforskjell, er veldig fint, sier Fredric Landell, Chief Project Officer i Nordic Choice Hotels i en pressemelding.

For effektivt å kunne besøke så mange hotell som mulig, kommer teamet, bestående av medarbeidere fra både AFRY og Nordic Choice Hotels, til å reise rundt i en elbil inspirert av TV-serien A-Team. I likhet med karakterene i serien, skal AFRY- og Nordic Choice-teamet ta på seg oppdraget med å gjøre en forskjell for klimaet. 

Mattias Andreassen, VP og Head of Business area Buildings i AFRY. Foto: Nordic Choice Hotels
Mattias Andreassen, VP og Head of Business area Buildings i AFRY. Foto: Nordic Choice Hotels

– Det er veldig gøy å inngå et slikt langsiktig samarbeid med en kunde med høye klimaambisjoner. AFRY har enorm kompetanse på energieffektivisering, og vi mener dette er en viktig del av omstillingen til et bærekraftig samfunn. Forhåpentligvis leder Nordic Choice Hotels veien, og vi håper de andre store hotellkjedene kommer etter, sier Mattias Andreassen, VP og Head of Business area Buildings i AFRY. 

Energisamarbeidet ble offentliggjort på Nordic Choice Hotels interne medarbeiderkonferanse i Stockholm, og er et ledd i strategiarbeidet som selskapet arbeidet med gjennom pandemien hvor forsterket innsats for bærekraftig hotelldrift også innebærer ytterligere å redusere energibruken til hotellene for å kunne redusere selskapets CO2-utslipp.