Cirka 25 medarbeidere berøres av handelen. Begge foretakene har besluttet å ikke offentliggjøre kjøpesummen.

Med dette oppkjøpet vil Solør Bioenergi-gruppen ha en årlig energileveranse på 2,1 TWh, fordelt på 6 500 kunder innen offentlig- og privat sektor, inkludert stat og kommune, industrikunder og husholdningskunder.

Gruppen vil, etter oppkjøpet i mai, eie og operere 51 energisentraler, tre miljøstasjoner, to pellets-produsenter og en brikettprodusent, med totalt 180 medarbeidere, primært i Sverige og Norge. Selskapet forventer å bli notert på NASDAC OMX i Stockholm i løpet av 2014, skriver Solør Bioenergi Gruppen på sin hjemmeside.

E.ON har som strategi å konsentrere sine ressurser i Sverige og Danmark, og som ett led i det selges nå 26 mindre anlegg.  Dette for å utvikle og øke kvaliteten på de varmeløsninger som E.ON fortsetter å utvikle, skriver selskapet på sine hjemmesider.

- Dette er en fortsettelse på den strategiske omfokusering i Norden som ble startet i 2012. Avtalen gir oss ytterligere muligheter til å drive omstilling av energisystemet, sier Jonas Abrahamsson, konsernsjef i E.ON Sverige.