GKs årlige miljøstipend er på til sammen kroner 50 000 (ett på kr. 25 000 og to på kr. 12 500). Miljøstipendet deles ut til bachelor-, master-, eller fagskolestudenter som har interesse av bygg med fokus på gode, fremtidsrettede og miljøvennlige løsninger. Formålet er å inspirere studentene til å lære mer om å utvikle miljøvennlige løsninger. For 2013 ble det delt ut to priser, da det kun var to besvarelser som var relevante i forhold til casespørsmålet og for GK.

- I november 2013 utlyste vi en case-konkurranse blant høgskole- og universitetsstudenter i Norge. Utvikling av unge talenter er viktig både for bransjen og GK, sier konsernsjef Jon Valen-Sendstad i en pressemelding.

- Miljøstipendet skal bidra til å inspirere til interesse for inneklima og energi i bygg. Dette er et av tiltakene GK har for å synliggjøre hva GK jobber med og de utviklingsmulighetene vi som fremtidig arbeidsgiver kan tilby studenter, sier HR-konsulent Caroline Kindle.

Casespørsmålet i oppgaven var basert på  "Hva slags innvirkning det fysiske arbeidsmiljøet har på effektivitet og produktivitet, og hvordan skape et optimalt inneklima med lavere energibruk?"

Marco Plano mottok 1. prisen pålydende kroner 25 000 for sin oppgave “Indoor Comfort for Commercial Buildings”. Oppgaven tar opp nye muligheter rundt “Design Builder”. Marco studerer nå ved NTNU og tar en master innen Innovative Sustainable Energy Engineering. Han har fra før en bachelor fra studier i Italia, hvor han også kommer ifra, og en master fra Stockholm. Marco mottok førsteprisen på grunnlag av at han har et framtidsrettet utgangspunkt som samsvarer med GKs arbeidsmetode og utviklingsstrategier.

Babak E. Ebrahimi mottok 2. prisen pålydende kroner 12 500 for sin oppgave der han skrev om energibærere (energy carrier), varmesystemer, ventilasjonssystemer og lys. Babak er fra Iran hvor han også tok sin bachelor som han nå kompletterer med en master innen  “Industrial Ecology-Environmental System Analysis” ved NTNU. Babak mottok 2. prisen på grunnlag av at han har tar opp emner som er veldig interessante for GK og som samsvarer med GKs arbeidsmetode og utviklingsstrategier.

Juryen har bestått av: Fagdirektør ventilasjon Bjørn S. Johansen, HR-konsulent Caroline Kindle, fagansvarlig Energi Espen Aronsen og Mads Mysen fra Sintef Byggforsk/professor II ved HiOA. Vinnerne er valgt på bakgrunn av både oppgavens løsning faglig, kreativitet og realitet i oppgaven, samt karakterer fra studiet. De to casene som ble plukket ut som vinnere, har en høy faglig standard og ser fremover på utviklingen innen inneklima, melder GK.