Dette melder Agder Energi. 

- Nå skal vi sørge for sommerlige baneforhold i hele vinter. Gode treningsforhold for bredde- og topp- idretten om vinteren er et stort behov i Kristiansand. Ved hjelp av fjernvarme sørger vi for en bærekraftig og effektiv oppvarming. En mer miljøvennlig brøyting skal du lete lenge etter, sier Hege Jortveit, administrerende direktør i Agder Energi Varme.

Sparebanken Sør Arena har vannbåren undervarme som igjen er forsynt fra fjernvarme. Agder Energi Varme og Start har tidligere gjennomført to korte prøveperioder, og har nå inngått en avtale som gjelder for hele vinterhalvåret.

- Dette er fantastisk, både for oss i Start, men også for fotballen på Sørlandet forøvrig. Nå får vi gode treningsforhold gjennom hele vinteren både for A-laget, utviklingsavdelingen og gatelaget vårt, men det er også mye ledig kapasitet som kan benyttes til trening og kamper av andre, sier Christopher MacConnacher, daglig leder i Start. 

- Vi har allerede flere klubber som har begynt å trene her, i tillegg til at Akademiet VGS og fotballkretsen bruker arenaen, men det er plass til flere.

Utnytter ressursene

En felles ambisjon er at avtalen skal bidra til å utnytte ressursene som allerede finnes på en bedre måte. Både når det gjelder energi og selve fotballbanen, som nå blir tilgjengelig i en årstid der den tidligere har vært dekket av is og snø.

- Fjernvarmen i Kristiansand er gjenvunnet varme fra Glencore og Returkraft. Vi synes det er bra at Start ønsker å benytte denne energien til å holde banen snøfri, så bidrar det jo til å tilgjengeliggjøre banen mer i en årstid der snø og is fort kan legge en demper på fotballgleden, forklarer Jortveit.