- “Go Green in the City” er en innovasjonskonkurranse i regi av Schneider Electric, hvor studenter fra hele verden deltar i å finne smarte og levedyktige løsninger for energistyring innenfor ett av følgende temaer; bolig, universitet, næringsliv, vann eller sykehus.

Årets finalister kom fra Canada, Kina, India, Mexico, Russland, Tyrkia, Frankrike og Sørøst-Asia. I perioden 25. til 28. juni var de 50 finalistene samlet i Schneider Electrics hovedkvarter i Paris for å presentere sine prosjekter. Dette melder Schneider Electric i en pressemelding.

Årets vinnere presenterte en alternativ løsning for å høste energi fra fartsdumper, prosjekt “Oscillohump”. Ved å bruke elektromagnetisk induksjon vil biler som passerer over fartsdumpene, generere strøm som så lader et batteri. Batteriet blir så brukt til å gi strøm til for eksempel LED-gatelys, trafikklys eller overvåkningskameraer. Energien som blir til overs kan sendes videre til det vanlige kraftnettet.

- Med “Go Green in the City”, er Schneider Electric stolte over å ha gitt lovende studenter muligheten til å gjøre seg kjent med arbeidslivet. Ved bruk av reelle saker og tett kontakt med erfarne medarbeidere, som er klare over globale energiutfordringer, får studentene en virkelighetsnær arbeidserfaring. Med mer enn 50 prosent kvinnelige deltakere, ønsker vi også med denne konkurransen å understreke viktigheten av å fremme mangfold på industriarbeidsplasser, sier Karen Ferguson, konserndirektør for Global Human Resources i Schneider Electric.

Dette er et utdrag av en sak som du i sin helhet finner i EnergiRapporten nr. 24/2013. Du kan bestille abonnement på EnergiRapporten her.