- De årene vi har gjennomført "Fang energityven", så har det vært mellom 5 til 9 kWh per m2 som har blitt avdekket, sier rådgiver Kjell Petter Småge i Grønn Byggallianse. Resultatet av årets "Fang energityven" ble presentert på  "Årets grønne driftskonferanse" den 14. november.

 I år var det 65 til 70 bygg som var med. - Hvis vi ganger opp resultatet med de 40 millioner m2 medlemmene i Grønn Byggallianse disponerer, så er det snakk om en besparelse på 280 GWh, og da nærmer vi oss et halvt Alta-kraftverk, sier Småge.

- Dette viser et øyeblikksbildavpå hva man egentlig kan finne, sier Småge. - Mange sier at den feilen vi fant, ikke ville vart et helt år. Så man kan ikke regne det inn som en årlig energireduksjon.

- Hadde vi dratt ut to måneder senere, så ville kanskje lyset vært fikset, men da kunne det vært noe annet som var galt, sier Småge.- Vi får samme resultatet hvert år vi er ute, cirka 7 kWh per m2, så dette gir nok et bra bilde på hva energityver stjeler fra norske bygg, sier han.

- Noen av medlemmene våre synes dette er så interessant, at de skal gjennomføre "Fang energityven" tre ganger i året for å få med seg alle sesongene, sier Småge.