Ved en fusjon skal Eidsiva videreføre og videreutvikle driftssentralen for hele Eidsivas nett i Elverum. Ved en eventuell fusjon vil Elverum Energi fortsette som eierselskap til både eierposten i Eidsiva og i Østerdalen Kraftproduksjon, der Skjefstadfossen kraftverk inngår.

Eidsiva og Elverum Energi har i mange år hatt et nært samarbeid. Elverum Energi har levert tjenester til Eidsiva siden selskapet ble strømleverandør i Elverum. Eidsiva er i dag driftsoperatør for Skjefstadfossen kraftverk.

Eidsiva har allerede i dag stor aktivitet i Elverum. Eidsivas nettsentral i Elverum overvåker og styrer Eidsivas 21 000 kilometer med strømnett i Hedmark og Oppland, og anlegget i Heradsbygd huser både deler av Eidsiva Anlegg og Eidsiva Vannkraft. Eidsiva Nett AS skal nå videreutvikle nettsentralen i Elverum.

Kraftproduksjonen inngår ikke i de forestående forhandlingene. Elverum Energi eier 67 prosent av Østerdalen Kraftproduksjon, som totalt eier en kraftproduksjon på litt over 200 GWh (millioner kilowattimer).

- Forhandlingene er en god konsekvens av utviklingen i samarbeidet, sier administrerende direktør Paul Arne Galåen i Elverum Energi i en pressmelding.

- Det ligger gode diskusjoner bak at vi nå formelt initierer denne prosessen. Etter at formannskapet nå har gjort positivt vedtak kan vi starte de reelle forhandlingene om kroner og prosenter. Rammebetingelsene fra regjeringen for nettdrift i Norge er slik at større enheter vil tvinge seg fram, dette framgår for eksempel av Olje- og Energidepartementets mandat til Ekspertutvalget, ledet av Eivind Reiten, som skal gi innspill til framtidig organisering av det norske strømnettet. Det er viktig at vi i Innlandet følger opp og skaper grunnlag for mest mulig effektiv og rasjonell nettdrift. Det vil komme strømkundene til gode. Effektiv nettdrift gir lavere nettleie.

- For Eidsiva er dette en god og framtidsrettet løsning. Jo sterkere det regionale eierskapet og selve konsernet er, desto større mulighet har vi til å levere gode finansielle og industrielle resultater, og til å bidra til lokal vekst og utvikling til beste både for regionen og vårt eget markedsgrunnlag, sier Ola Mørkved Rinnan.