– Vi er stolte av å presentere vår nye, brukervennlige termostat med Matter, en fellesstandard som sørger for at enheter fra ulike leverandører i et smarthjem-system kan snakke sammen. ELKO One Matter-termostaten gir brukere full kontroll over varmen i hjemmet. Den enkle installasjonen gjør den perfekt for både elektrikere og deres kunder, og de smarte funksjonene gir en behagelig og energieffektiv opplevelse, uttaler Therese Lund, ansvarlig for lanseringen av ELKO One, ifølge en pressemelding.

– Som elektriker er du alltid på utkikk etter innovative løsninger for dine kunder. Vår nye ELKO One Matter-termostat er et perfekt eksempel på dette. Den tilbyr en rekke unike fordeler som gjør den til et attraktivt valg for både boligeiere og eiere av mindre bygninger og hoteller, fortsetter Lund.

Termostaten kontrolleres enkelt gjennom ønsket stemmeassistent eller app som fungerer både med iPhone og Android.

Ingen internett nødvendig for grunnleggende funksjoner

ELKO One Matter-termostaten fungerer også som en standard termostat uten tilkobling og kan enkelt stilles inn direkte fra enheten via den intuitive menyen. Enkelte funksjoner som tidsplan, åpent vindu deteksjon og manuell styring av temperatur er tilgjengelige uten smarthjem-hub, som er hjernen i smarthjem-systemer. 

Brukerne får også full kontroll med stemmestyring via appen:

– Den store fordelen til denne termostaten er at den kan integreres i Matter-kompatible smarthjem-systemer som brukere allerede har, som for eksempel Apple Home Kit, Google Home, Amazon Alexa og Homey. Hele familien kan styre termostaten med sin foretrukne stemmeassistent, enten de bruker Android eller iPhone, utdyper Lund. – Pass på at både HUB og mobil er oppdatert før du legger til termostaten for et smidigere oppsett.

Sikkerhet og personvern i fokus

Alt ved termostaten fungerer lokalt uten sky, noe som gir ekstra trygghet. Personvern ivaretas av plattformen brukeren velger, uten krav til registrering av et nytt system.

Termostaten har mulighet for barnesikring/lås og kan tilpasse seg dersom den oppdager åpne vinduer med "Open window detection".

Høy ytelse og fleksibilitet

Med sin 16 Ampere bryteevne kan termostaten håndtere belastninger på opptil 3680 Watt. Man kan velge mellom romføler, gulvføler eller maksvokter.

– Fordelene for elektrikerne er at termostaten er enkel å installere og sparer derfor tid og penger. Den er dessuten brukervennlig og funksjonsrik og vil være populær hos brukerne, avslutter Therese Lund.