Globalt sett er datasenterindustrien en stor forbruker av elektrisitet, med tre prosent av verdens totale elektrisitetsforbruk. Dette betyr at ”skyen” står for to prosent av verdens CO2-utslipp, melder Stockholm Exergi i en pressemelding.

Hver gang vi surfer på internett, streamer en TV-serie eller bruker “skyen”, så starter en prosess i et datasenter. Om det er et energislukende og fossilbrenseldrevet senter som slipper ut overskuddsvarme i atmosfæren, så bidrar vi som individer til klimaforandringene.

- På DigiPlex er vi stolte over at den overskuddsvarmen vi produserer kan varme opp tusentalls Stockholmshusholdninger istedenfor å gå til spille. Digitaliseringen må støtte øket holdbarhet, og partnerskapet med Stockholm Exergi er et stort steg fremover, sier Gisle M. Eckhoff, administrerende direktør hos DigiPlex.

Nesten nitti prosent av alle bygg i Stockholm er tilsluttet fjernvarmenettet. Den svenske hovedstaden er en av de få byene i verden der storskala varmegjenvinning fra datasentre er mulig.

- Avtalet med DigiPlex innebærer en økning i gjenvinning av overskuddsvarme, samtidig som det viser at varmegjenvinning til fjernvarmesystemet også er mulig med indirekte luftkjølingsteknikk. Dette partnerskapet er et viktig steg på veien, sier Anders Egelrud, administrerende direktør på Stockholm Exergi.