De vil selv produsere all den varme og el som de bruker, og de vi samle opp og rense deres eget drikkevann, samt sørge for rensing av eget spillvann, melder energy-supply.dk.

I Brenderup har en gruppe innbyggere bestemt seg for å gjøre det samme. Ved Brenderup høyskole, som er med i prosjektet, er det allerede oppført et 130 m2 stort offgrid-hus. Huset er selvforsynt og er frakoblet alle nett.

- Huset er bygget med naturmaterialer, driver seg selv med sol, varme, el og vann. Det er tilstrebet at det skal være hundre prosent resirkulerende. Spillvannet fra toalettet går ut til drivhuset og kan vanne tomatene og persillen. Elektrisiteten kommer fra solceller, vindmøller eller en generator som drives av ovner. Dette har den fordelen at man må innrette seg etter forholdene. Man kan ikke bare forbruke, sier Jette Nielsen, som er en av initiativtakerne.

Gruppen har møttes i et år og har nettopp hatt stiftende generalforsamling. Nå mangler de bare et stykke jord som landsbyen skal bygges på, melder energy-supply.dk.