Dette sier en henrykt daglig leder i Construction City Cluster (CCC), Naomi Ichihara Røkkum, ifølge en melding fra CCC.

Offentliggjøringen fant sted hos Innovasjon Norges hovedkontor, og 11 klynger fikk tildeling. Programmet varer i tre år og skal øke verdiskapingen for virksomheter gjennom innovasjonssamarbeid i næringsklynger.

– Timingen kunne ikke vært bedre. Det er nettopp i krevende tider at vi trenger å finne nye løsninger og måter å jobbe på. Mange av problemene bransjen står overfor, må vi også løse sammen, om det gjelder å hente gevinsten av kunstig intelligens eller bygge sirkulære forretningsmodeller, sier klyngelederen.

Innovasjon Norge har tre trinn i klyngeprogrammet. CCC har tidligere vært på det første trinnet og tar nå steget opp til neste nivå, «Norwegian Innovation Cluster (NIC) Explore». Siden det ikke har vært lyst ut på over lengre tid enn normalt, var konkurransen usedvanlig stor i år.

– Dette er en anerkjennelse av viljen i bransjen. Vi hadde ikke fått denne statusen uten at våre 120 medlemsvirksomheter har sagt de vil skape konkurransekraft sammen, og at de også gjør det konkret gjennom innovasjonssamarbeidsprosjekter i klyngen, understreker Røkkum.

CCC har til enhver tid om lag 15-20 innovasjons- og samarbeidsprosjekter, der selskaper og forskere sammen løser konkrete bransjeutfordringer. Prosjektene handler om effektivisering, grønn omstilling og kompetanseheving, og omfatter alt fra redusert ressursbruk, digitalisering, overvann, logistikk og effektiv rehabilitering.

– Når Construction City-bygget åpner neste år og vi samler 4-5000 bransjefolk, blir det den viktigste møteplassen på tvers av bransjen. Med støtten fra Innovasjon Norge vil vi også kunne sikre ringvirkninger for hele landet og internasjonalt. Som en landsdekkende klynge for Norges største fastlandsnæring, var det en viktig motivasjon for å søke på klyngeprogrammet, sier Røkkum.