Etter lengere perioder med nedstenging og koronatiltak fortsetter Apurgo veksten både i nye regioner og ved hovedkontoret i Trondheim. I mars står Vestland for tur og Erik Nilsen vil være Regionsansvarlig for selskapets etablering i hele regionen, melder Apurgo.

Med etablering i Bergen åpner Apurgo sin tredje avdeling og styrker med dette sitt fotfeste i nok en region.

- Vi har en klar strategi om at vi skal være til stede lokalt i alle regioner og de store byene, og at vi skal tilby rådgivning og prosjektledelse til våre kunder basert på vår kunnskap om lokale forhold. Etableringen av en avdeling i Bergen er et viktig ledd i denne strategien, sier Lise Marie Nergaard, daglig leder i Apurgo.

Erik Nilsen er ansatt som Regionsansvarlig Vestland hos Apurgo. Foto: Apurgo

Erik Nilsen er håndplukket for denne jobben og han har 13 års erfaring fra VVS og VA bransjen i regionen. Gjennom sin lange fartstid som distriktssjef fra både VVS Prefab, Serres Oy, Unidrain og ACO kjenner han markedet godt. Den erfaringen tar han med seg videre inn i Apurgo.

- Mitt og vårt mål er at vi gjennom lokal tilstedeværelse kan bidra til økt aktivitet og flere prosjekter i Bergen, og ellers på Vestlandet. Det betyr at vi må øke kapasiteten i den flotte konstellasjonen av ambassadører og samarbeidspartnere vi allerede har, forteller Erik, som allerede er i gang med arbeidet.

Som Regionsansvarlig skal han nå bistå både eksisterende og nye kunder innen drift og forvaltning av bygg, og i VVS bransjen generelt.

Unik teknologi som gir store energi- og vannbesparelser

- Vestlandet er en spennende region, og har et miljø med høye ambisjoner innen utvikling og teknologi. Vi ønsker å være til stede der det skjer. Dette er en del av vår strategi for bærekraftige løsninger innen vannbehandling, sier Nergaard.

Nå starter jobben for alvor med å ta en større bit av kaka og hun er svært glad for å få Erik med på laget. Strategien bak etableringen av Apurgo i regionen, er å være leverandør av produkter og tjenester for vannbehandling med høyest mulig kvalitet og med utvidet fokus på energi- og vannbesparelser. Det er en lang rekke tjenester og oppdrag selskapet utfører, og det er spesielt på to områder selskapet skiller seg ut; muligheten til å spare energi og å spare vann.

- Både offentlige og private eiendomsbesittere har heldigvis kommet dit at man skjønner at vi må bygge bærekraftige bygg for fremtiden og modifisere eldre bygningsmasse. Apurgos produkter har smart-teknologi som i tillegg til sparte energikostnader også reduserer vannforbruk gjennom overvåkning 24/7 fra vårt hovedkontor i Trondheim, forklarer Nilsen.

Han har stor tro på at med dagens strømprisnivå vil flere og flere, både innen det offentlige og private markedet, få øynene opp for de langsiktige besparelsene produktene kan gi.

- Penger spart er penger tjent, tilføyer Erik med et glimt i øyet. Bare i 2021 varslet selskapet sine kunder om et overforbruk på 10,5 millioner liter vann. Energiberegninger viser også at kunder som har installert ApurgoM3 systemet har redusert energiforbruket betydelig. Scandic hotel kunne melde at de hadde spart 6.000 kWh per måned på ett hotel i tillegg til redusert vannforbruk og timer på drift. Det er bærekraft i praksis.

- Apurgos skybaserte drifts- og overvåkningssystem er unikt på markedet og gir driftsfordeler andre aktører i markedet ikke har. Teknologien er der, men folk må vite at det finnes, og der har vi et stort potensial, påpeker Nilsen.

Nergaard trekker også frem at satsingen bare er starten på en større ekspansjon i det norske markedet.

- For å kunne gi kundene den teknologien, kompetansen og tilgjengeligheten de etterspør er det viktig at vi er synlig og tilstedeværende. Dette er også en del av vår strategi i forhold til å redusere selskapets klimaavtrykk. Vi ønsker å forankre posisjonen vår i Norge ytterligere og en ny avdeling i Stor-Oslo står allerede for tur i april, avslører Lise Marie.

 

Service ingeniør Tore Murvold overtar for Morten S. Asphaug som blir ny produktansvarlig i selskapet. Foto: Apurgo

Satser på nye forretningsområder i året som kommer

I tillegg til å etablere seg i nye områder har selskapet styrket bemanningen ved hovedkontoret i Trondheim. Dette er et ledd i satsningen på nye forretningsområder som vil komme i løpet av 2022.

- Frem til nå har selskapet hatt fokus på vannbehandling med tanke på Legionella. En del av vår kjernevirksomhet er tett knyttet til forskning og utvikling i samarbeid med bl.a. NTNU og SINTEF, noe som gjør at vi nå også vil ta en posisjon innen andre forretningsområder, forteller Nergaard.

Som et ledd i denne satsningen har selskapet ansatt Tore Murvold i stillingen som Service ingeniør. Tore har lang erfaring fra VVS bransjen, primært lukkede varme- og kjølesystemer og kommer fra rørlegger K. Lund hvor han har jobbet de senere år. Han erstatter dermed Morten S. Asphaug som vil gå over i en ny rolle i selskapet fra april i år.

- Hvilke områder vi skal inn på vil vi kommunisere til markedet i løpet av våren når teamet er satt og vi er i gang med våre første prosjekter, forteller Asphaug som er meget fornøyd med å ha fått tildelt ansvaret med produktutviklingen for dette området.

Potensialet for vekst i dette markedet er svært gode med nye muligheter innenfor flere segmenter, forklarer Nergaard, som ser frem til nok et spennende år for Apurgo.